Kontakt
Vill du diskutera ett nytt uppdrag eller få en offert? För allmänna frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@enviroplanning.se och för offertförfrågningar nås vi på anbud@enviroplanning.se. Det går också fint att nå oss genom växeln 031-771 87 40.
Alfred Olofsson
Alfred Olofsson är utbildad inom praktisk naturvård. Han har en bred kompetens inom terrestra och akvatisk ekologi med fördjupad inriktning mot fladdermöss och fåglar. Alfred har ett starkt naturintresse och stor förkärlek till biologisk mångfald, mindre däggdjur, rovdjur, fåglar samt återvildning av svensk natur. Utöver detta är Alfred certifierad utterspårare, utbildad inom elfiske, fisketillsynsman samt har erfarenhet av spårning av stora rovdjur och mindre däggdjur.
På EnviroPlanning arbetar Alfred främst med uppdrag inom fågel, fladdermöss naturvärdesinventeringar (NVI) samt elfiske. Alfred är stationerad i Skövde.
Amanda Gudmundson
Amanda Gudmundson är biolog med inriktning mot naturvård i akvatisk och terrester biologi med tyngdpunkt på vattenrelaterade frågor. Hennes kunskaper är främst inom naturvård, ekologi, artkunskap och miljörätt. Amanda har god erfarenhet av att leda uppdrag samt att arbeta som handläggare i både större och mindre projekt. Hon har stor fältvana och lång erfarenhet av rapportskrivning samt att arbeta i GIS.
På EnviroPlanning arbetar Amanda främst med olika typer av fältinventeringar såsom riktade artinventeringar, naturvärdesinventering och biotoputredningar. Hon har god erfarenhet av inventering av groddjur, flodpärlmussla, knölnate, ängs- och hagmarksväxter, invasiva växtarter och träd. Amanda jobbar till stor del även med tillståndsansökningar för vattenverksamhet gällande miljöbalken, både som uppdragsledare och handläggare.
Anders Esplund
Anders Esplund är utbildad naturförvaltare och och har en master i tillämpad ekologi. Han har bred kompetens inom ekologi, artkunskap och miljölagstiftning. Anders är intresserad av det mesta som rör naturen men brinner lite extra för naturvärden knutna till lång kontinuitet som ängsmarker, naturskogar och gamla, grova ädellövträd.
Anders har tidigare arbetat med miljöbalksprövningar på Länsstyrelsen. Han har även pedagogisk erfarenhet och har undervisat på högskolan i Skövde med inriktning mot praktisk ekologi, GIS och miljölagstiftning.
På EnviroPlanning arbetar Anders främst med uppdrag där beställaren behöver hjälp med kunskapsunderlag eller anpassningar i samband med exploatering som berörs av miljöbalken. Det kan handla om tillståndsansökningar, naturvärdesinventeringar, fågelinventeringar eller detaljplaneprocesser.
Anders utgår ifrån kontoret i Skövde.
Anders Lindström är utbildad limnolog vid Göteborgs Universitet med en fil mag. i biologi och breddande kurser i ekotoxikologi samt miljörätt. Han har dels arbetat i akvatiska miljöer med recipientkontroller, provfiske och våtmarker och dels med terrester naturvård, inventeringar och landskapsskötsel.
Anders har tidigare arbetat med frihuggning av ekar, hävdskötsel av dammar och våtmarker samt handlett studenter i hur man praktiskt arbetar med åtgärder som stärker livsmiljöer för våra hotade djur- och växtarter.
På Enviroplanning arbetar Anders bland annat med inventeringar, provfiske, våtmarker, biologisk mångfald, habitatrestaureringar och recipientkontroller.
Andreas Hellohf är utbildad miljövetare med inriktning kemi och har en masterexamen i ekotoxikologi vid Göteborgs Universitet. Andreas har tidigare varit anställd på Naturskyddsföreningen, där han arbetat med att utveckla nya kriterier och handlägga ansökningar för miljömärkningen Bra Miljöval Kemiska produkter samt Kosmetika. Han har även erfarenhet av olika typer av miljöutredningar och att bedöma kemikaliers miljö- och hälsopåverkan och har bland annat varit expertstöd åt Upphandlingsmyndigheten vid utveckling av nya hållbarhetskriterier.
På EnviroPlanning hjälper Andreas både företag och offentlig verksamhet inom området Hållbar kemikalieanvändning. Med sin erfarenhet inom miljömärkning kan han även bistå företag i ansökningsprocessen för att miljömärka sina produkter.
Anna Bergqvist
Anna Bergqvist är utbildad miljövetare och har även en masterexamen i hållbar stadsutveckling från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) där hon specialiserat sig på ekosystemtjänster och delaktighetsprocesser. Anna är särskilt intresserad av hur biologisk mångfald kan integreras med sociala värden i samhällsplanering och arbetar gärna med ekosystemtjänster och grönstrukturplaner.
Anna har flera års erfarenhet av konsultarbete med biologisk mångfald, MKB, miljöutredningar, tillståndsansökningar och naturvärdesinventeringar (NVI). Hon har exempelvis arbetat med projekt inom väginfrastruktur, elkoncessioner, detaljplaner och miljöfarlig verksamhet. Senast kommer Anna från Länsstyrelsen där hon i rollen som miljöstrateg samordnat arbetet med de regionala miljömålen och stöttat kommuner i deras miljö- och hållbarhetsstrategiska arbete.
Dennis Jonason
Dennis Jonason är disputerad vid SLU Uppsala med inriktning ekologi. I avhandlingen studerades effekten av ekologisk odling på biologisk mångfald och ekosystemtjänster i förhållande till tiden sedan omställning och landskapets komposition. Efter disputationen har Dennis under flera år forskat vid SLU, Linköpings och Stockholms universitet kring interaktionen mellan markanvändning, biologisk mångfald, ekosystemtjänster och ekosystemfunktioner. Han har exempelvis forskat om systematisk bevarandeplanering för maximerad naturvård, funktionell diversitet samt om betydelsen av den historiska markanvändningen (äng vs. skog) för dagens flora och fauna i produktionsskogar. Dennis har stor fältvana från, och kunskap om, flera terrestra naturtyper och artgrupper.
På EnviroPlanning arbetar Dennis med allehanda ekologiska frågor, exempelvis med koppling till naturvård och olika skeden av infrastrukturprojekt. Han utgår från lokalkontoret i Linköping.
Emma Stemme är civilingenjör i väg och vattenbyggnad och arbetar med projektledning, upphandlingsfrågor, miljö- och kvalitetsledning samt arbetsmiljöfrågor och riskhantering. Hon har i tidigare anställningar lång erfarenhet som projektledare hos beställaren Vägverket och har också arbetat som uppdragsledare för projektering av stora projekt som konsult. Emma har därigenom en bred erfarenhet av anläggningsprojekt i alla skeden från förstudie till produktion. Hon är specialist på analys och utredning i tidiga skeden, med tillstånds- och fastställelseprocesser och har också lång erfarenhet från bygg- och miljöledning i produktionsskedet.
Erik Persson är utbildade miljövetare med specialkunskap inom kemikalier. Med sin gedigna bakgrund inom kemi och erfarenhet från både kemi- och fordonsindustrin, besitter Erik en unik kompetens inom hållbar kemikaliehantering.
På EnviroPlanning hjälper Erik våra kunder att identifiera och hantera kemikalier på ett säkert och miljövänligt sätt. Han har stor erfarenhet av att arbeta med tillståndsprocesser, miljöutredningar och substitutionsarbete. Dessutom kan Erik bistå med rådgivning kring miljömärkningar och kemikalielagstiftning. Han kan även hjälpa er med klassificering av kemiska produkter och riskbedömningar utifrån miljö och arbetsmiljö.
Erik brinner för att hitta innovativa lösningar för våra kunders miljöutmaningar. Med Eriks hjälp kan du vara säker på att din verksamhet bidrar till en mer hållbar framtid.
Filip Myllyaho
Filip Myllyaho har en mastersexamen i biologi. Filip har en bred kunskap om ekologiska processer och naturvärden i terrestra miljöer samt akvatisk naturvård. Han har även goda färdigheter inom GIS-analyser.
Filip har fördjupat sig i fladdermusfaunan och skrev sin kandidatuppsats om fladdermöss och deras relation till artificiellt ljus. Han har därefter fortsatt arbeta med frågor rörande fladdermöss och genomför bland annat fladdermusinventeringar och utför ljudanalys. Filip har god fältvana och har mångfacetterat sig genom en bredd av kunskaper om arter i terrestra miljöer.
På EnviroPlanning arbetar Filip framför allt i projekt rörande biologisk mångfald, exempelvis med viltutredningar, fågelinventeringar och fladdermusprojekt.
Gabriella Samuelsson har en masterexamen i biologi med inriktning mot naturvård. Hon har läst kurser inom både terrester naturvård och vattenvård. Utöver det har hon kunskaper inom miljörätt och geografiska informationssystem (GIS). Gabriella har vid tidigare anställning som miljöspecialist på Trafikverket arbetat med kartläggning och förvaltning av artrika vägmiljöer, alléer och faunapassager. Hon har en bred kunskap inom naturvårdsförvaltning och infraekologi, har god fältvana och goda artkunskaper i terrestra naturmiljöer.
På EnviroPlanning arbetar Gabriella till största del med biologisk mångfald inom infrastrukturprojekt; riktade miljöåtgärder, miljökonsekvensbeskrivningar (MKB), naturvärdesinventeringar (NVI) och tillståndsärenden.
Henrik Wahlman är biolog med inriktning mot ekologi och naturvårdsbiologi. Henrik påbörjade sin karriär som naturmiljökonsult med naturinventeringar, men började relativt snart arbeta med MKB:er och olika tillämpningar av GIS. Under sina år som miljöspecialist på Trafikverket riktade han in sig på forskning och utveckling inom biologisk mångfald samt infrastruktur i allmänhet och viltsäkring i synnerhet. Henrik har även arbetat flera år som projektledare inom vitt skilda ämnesområden.
Henrik har mångårig erfarenhet i branschen och han har ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt. Specialistkunskap finns framförallt inom landskapsekologi, GIS-analyser, infrastruktur och naturvårdsbiologi.
Henrik arbetar på lokalkontoret i Linköping.
Ida är miljösamordnare och arbetar bland annat med hållbarhetssamordning, miljöcertifiering av byggnader enligt LEED, Svanen och Miljöbyggnad, klimatberäkningar samt material- och återbruksinventeringar. Hon arbetar även som handläggare med hållbarhetsrapportering och har ett stort intresse för CSRD-direktivet. Ida utför även klimatkartläggning av företags verksamheter samt rådger kring hur dessa kan minska sin klimatpåverkan och förbättra sitt hållbarhetsarbete.
Johan Eklöf är disputerad biolog och expert på fladdermöss samt även utbildad copywriter. Han har varit naturvårdskonsult sedan 2010 och framför allt arbetat med inventering av fladdermöss och utredningar inom vindkraft, väg- och stadsplanering. Arbetet har också innefattat kommunikation och kunskapsförmedling. Utöver konsultarbetet är Johan författare och föreläsare med fokus på fladdermöss, mörkerekologi och ljusföroreningar.
På EnviroPlanning fokuserar Johan på att utveckla arbetet med fladdermöss, men arbetar också med mer allmänna naturskyddsfrågor samt med att implementera frågor kring hållbar och faunavänlig belysning.
Kerstin Larsson grundade EnviroPlanning år 2000 och sitter numera med i styrelsen som styrelseledamot.
TJÄNSTER
Malin Ysterfors är biolog med inriktning mot naturvård och biologisk mångfald och har även en pedagogisk kompetens i form av lärarexamen. Hon har goda kunskaper om restaurering, skötsel och inventering av värdefulla ängs- och betesmarker samt Natura2000-naturtyper med tillhörande naturvårdsarter. Hon har flera års erfarenhet av fältinventering och handläggning från Länsstyrelsen samt är även behörig kvalitetssäkrare av spår av stora rovdjur.
Malin arbetar som naturvårdskonsult på EnviroPlanning med fokus på biologisk mångfald och hjälper kunder inom såväl statlig, kommunal som privat sektor. Uppdragen kan omfatta exempelvis naturvärdesinventeringar enligt SIS standard, fördjupade artinventeringar, ekologisk kompensation, skötselplaner för ängs- och betesmarker, viltanalyser, samt dispens- och tillståndsansökningar.
Marcus Elfström är disputerad biolog med inriktning mot viltbiologi och viltförvaltning. Avhandlingen identifierar de bakomliggande orsakerna till varför björnar kan uppsöka bebyggelse och erbjuder ett nytt förhållningssätt på synen och hanteringen av närgångna rovdjur. Marcus har arbetat med viltförvaltning och områdesskydd i län dominerade av såväl skogsmark som jordbruksmark vid Länsstyrelserna i Dalarna, Skåne och Västra Götaland. Marcus har en bred och lång erfarenhet av förvaltning av stora rovdjur och klövvilt. De främsta specialistkunskaperna finns inom naturvårdsbiologi, ekologi och viltbiologi. Han har även stor fältvana från inventeringar av större däggdjur. Erfarenheter från viltförvaltning och forskarutbildning innebär breda kontaktytor såväl nationellt som internationellt.
Mattias Olsson är disputerad biolog med inriktning mot naturvårdsbiologi. Avhandlingen belyser betydelsen av faunapassager för att minska infrastrukturens negativa effekter för vilda djur. Efter disputationen har Mattias arbetat som universitetslektor och forskat om vilda djur och infrastruktur. Mattias anlitas frekvent som specialist vid infrastrukturprojekt för Trafikverket. Mattias har lång vana av att driva egna forskningsprojekt och har ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt. De främsta specialistkunskaperna finns inom naturvårdsbiologi, ekologi, metodik, statistik, viltbiologi och han har även stor fältvana av ekologiska inventeringar av exempelvis vilt och fågel.
Oskar Larsson är civilingenjör inom Bioteknik och Industriell Ekologi. Han har kompetenser inom livscykelanalyser, cirkulär ekonomi, hållbarhetsstrategier samt erfarenheter av backcasting som arbetsmodell för omställningsarbeten.
Oskar brinner för utmaningen av hållbar utveckling och diskuterar gärna framtida problem och lösningar över en kopp kaffe. I sitt examensarbete genomförde Oskar en livscykelanalys för grön acetonproduktion i PYROCO2-projektet, en perfekt kombination av bioteknik och industriell ekologi. Han har genom sin utbildning en god förståelse för komplexiteten med hållbar utveckling och ser gärna hur man kan kombinera enkelt med hållbart.
På EnviroPlanning arbetar Oskar som Byggplatsuppföljare inom miljö för projektet Varbergstunneln och med klimatberäkningar.
Rasmus Andgren Ullberg är ekolog och har en masterexamen i biologi med inriktning mot naturvård. Rasmus har en bred kunskap om ekologiska processer och naturvärden i terrestra miljöer, han har även goda färdigheter inom GIS och mycket god fältvana. Rasmus har fördjupad kunskap inom området infrastrukturekologi då han i mer än fem år jobbat med förvaltning och geografisk uppföljning av artrika vägmiljöer, träd samt invasiva växtarter i infrastrukturmiljöer. Rasmus har även fördjupad kunskap och färdigheter kring fladdermöss där han framförallt har jobbat mot energibolag och kommuner med inventeringar, GIS-analyser och rådgivning. Där utöver har Rasmus god kunskap om biologisk mångfald i bred bemärkelse. På EnviroPlanning jobbar han även i projekt som rör naturvärdesinventering (NVI), specifika fågelinventeringar och ekosystemtjänster.
Simon Rasmussen är utbildad geograf och har en masterexamen i hållbar urban utveckling. Han har i sina studier inriktat sig mot sociala aspekter i användandet av tätortsnära natur samt hur friluftsliv beaktas och kan utvecklas inom kommunal planering. Han har en tvärvetenskaplig bakgrund där han studerat både naturliga och samhälleliga processer på lokal, regional och global skala.
Simon har erfarenhet av samhällsplanering på Trafikverket och Länsstyrelsen där han arbetat med bevakning av kommunal bebyggelse- och markanvändningsplanering. Han har även arbetat som nationell samordnare av planeringsunderlag för statliga myndigheter samt inom olika regionala GIS-projekt som bland annat rör havsplanering, förorenad mark samt friluftsliv.
På EnviroPlanning arbetar Simon främst med miljökonsekvensbeskrivningar (MKB), landskapsekologisk planering och med lokaliseringsutredningar av faunapassager.
Sofia Berg är disputerad inom teoretisk biologi med inriktning mot ekologi. I avhandlingen presenteras metoder för att identifiera olika arters bidrag samt påverkan på ekosystemet. Efter disputationen har Sofia tjänstgjort som forskningsassistent vid Sveriges lantbruksuniversitet där hon arbetat med miljöövervakning av odlingslandskapet. Sofia har stor fältvana av naturvärdesinventeringar och artinventeringar i terrestra naturmiljöer. Hon arbetar med biologisk mångfald i olika skeden inom infrastrukturprojekt och i detaljplaner, alltifrån åtgärdsvalsstudier till MKB, tillståndsansökningar och miljöuppföljningar. Sofia bedriver också forskning inom naturvård på landskapsnivå samt utvecklar digitala verktyg för utvärdering av påverkan på bland annat ekosystemtjänster i samband med exploatering eller åtgärder.
Sofia är stationerad i Skövde och har kunder över hela Sverige.
Sofie Ellysson är utbildad miljösamordnare och har flera års erfarenhet som konsult inom hållbart byggande. Sofie är LEED AP BD+C, certifierad Miljöbyggnadssamordnare och diplomerad Svanensamordnare. Hon har även god erfarenhet av BREEAM. Sofie har från sitt arbete fått god kunskap om materials påverkan på människors hälsa och miljön.
Sofie brinner lite extra för att minska klimatpåverkan i byggbranschen, genom att exempelvis välja rätt material och ta tillvara på befintliga resurser. Hon ser gärna att fler naturbaserade lösningar används för att på ett resurseffektivt och multifunktionellt sätt lösa en del av de klimatrelaterade problem som samhället står inför.
På EnviroPlanning arbetar Sofie med hållbarhetssamordning, miljöcertifieringar, klimatsamordning och klimatkalkyler.
Tobias Helsén är biolog med akvatisk inriktning. Han har stor fältvana och driver projekt för att bevara och restaurera vattenmiljöer.
Tobias expertis sträcker sig över projekt som inkluderar planering och genomförande av vattendrags- och våtmarksrestaureringar. Han arbetar med populationsförstärkande åtgärder och återskapande av livsmiljöer för hotade arter. Tobias har också erfarenhet av att åtgärda vandringshinder och utföra grundliga artinventeringar samt framtagande av fiskeförvaltningsplaner.
Tobias har ett extra engagemang för de långvandrande fiskarterna och han åtar sig gärna uppdrag för att förbättra förutsättningar i svenska vatten, speciellt för ålen med sin komplexa livscykel.
På EnviroPlanning arbetar Tobias med att undersöka och analysera limniska miljöer genom biotopkarteringar, provfisken och habitat- och artinventeringar, men även terrester biologi.
Vilhelm Moran är vattenekolog och har en masterexamen i biologi med inriktning på akvatisk naturvårdsbiologi. Vilhelm har en bred kunskap om ekologiska processer i akvatiska miljöer och god fältvana. Sitt masterexamensarbete skrev han om artinteraktioner mellan den invasiva bäckrödingen och den inhemska öringen. Vilhelm har god erfarenhet av biotopkarteringar och har tidigare utfört konsekvensanalyser för kraftledningspåverkan på vattendrag. Han har också arbetat med videoinventeringar av marina bottnar.
På Enviroplanning arbetar Vilhelm framför allt med biotopkarteringar, provfisken samt habitat- och artinventeringar. Han hjälper gärna kunder med att hitta lösningar för fungerande ekosystem.
Ledning/administration
Annika Andersson
Annika Andersson är ekonom med kunskaper inom både marknadsföring, redovisning och ekonomistyrning. Hon har från tidigare anställningar även erfarenhet av affärssystem, kvalitetsarbete samt projektledning. Idag arbetar Annika framför allt med bolagets redovisning samt är kontorsansvarig.
Sofi Ahlström / VD
Sofi Ahlström är vår VD och leder bolagets utveckling och verksamhet. Hon har lång erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen både som entreprenör och konsult. Sofi är ledaren som bygger organisationer på tillit och förtroende. Hennes bakgrund inom Hållbart byggande stärker EnviroPlannings utveckling både som bolag och av dess tjänsteutbud.
I sin roll som konsult brinner Sofi lite extra för cirkulär ekonomi och hur det kan bidra till omställningen av bygg- och anläggningssektorn. Cirkulär ekonomi är en av nycklarna för att lyckas med effektivare resursanvändning och återbruk i stor skala, samt för att klara av att minska klimatpåverkan.
Sofi driver allt hon tar sig an med stort engagemang och lägger stor vikt vid att få till ett öppet och förtroligt arbetsklimat i sina arbetsgrupper. Hon har erfarenhet av ledarskap, organisationsutveckling, arbetsmiljöansvar, projektledning, upphandling, hållbarhetsprogram, byggplatsuppföljning, miljöledning, riskhantering, BAS-P/U, KMA-arbete.
Kontakta oss
EnviroPlanningAB
Göteborg
Lilla Bommen 5A
411 04 Göteborg
Linköping
Gjuterigatan 1D
582 73 Linköping
Henrik Wahlman
Skövde
Kaplansgatan 16C
541 34 Skövde
Sofia Berg
Fakturor
Vi tar emot e-fakturor eller pdf-fakturor.
PEPPOL-ID för e-fakturor: 0007:556589210
PDF-fakturor skickas till: lin0792@pdf.grantthornton.se